Thursday, December 18, 2008

Agra trip

Otsustasime väikse seltskonnaga (nii 6 inimest) käia ära Agras Taj Mahali vaatamas. Agra on iseenesest ainult 250 km kaugusel, aga India teed on niivõrd korras, et sõit sinna võtab veidi üle 4 h. Et siis milline see trip oli? Sõit sinna, Taj Mahal üle vaadata ja tagasi sõita? Wrong answer!!! Indias ei ole kunagi midagi lihtsat.

Et siis alustame täitsa algusest. Üürisime 6 peale maasturi koos juhiga, kes pidi meid Agrasse sõidutama ja samal õhtul tagasi tooma. Hommikul 7 ajal oli auto maja ees ja sõit algas. Jama oli ainult selles, et me ei jõudnud oma linnast veel väljagi sõita kui too tore maastur keset ristmikku lihtsalt seisma otsustas jääda. Ei jäänud midagi muud üle kui kõik autost välja ja lükkama.
Umbes trobikond indialasi irvitas samal ajal tee ääres, kuidas valged eurooplased keset teed autot lükkavad. Lükkasime siis auto tee äärde ja ootasime, mida juht edasi teeb. Üks tüdrukutest helistas samal ajal Taksofirmasse ja ńõudis uut autot. Sai kokku lepitud, et kui poole tunni jooksul ei suuda juht meie autot parandatud, saadetakse uus. Kuna ei viitsinud auto kõrval lihtsalt passida, otsustasime mõne kohviku üles otsida ja väikese hommikueine teha. Kella poole 8 ajal ei olnud kahjuks üksi kohvik veel lahti. Astusime siis lähedal oleva bensuka kohvikusse. Ka see oli iseenesest kinni, aga kuna uks polnud lukus, siis tegime lolli näo ja astusime lihtsalt sisse. `only take away`, oli teenindaja reaktsioon selle peale. Fine! sobib ka see. Tegime oma tellimused ära ja küsisime, et kas me võime oma take awayd sees juua/süüa. India juures ongi see kõige lahedam, et kõigele on olemas ´loophole´. Tuleb lihtsal t osata küsida. Anyways, hommikusöök söödud ja selle aja peale oli auto ka korda tehtud. Lõppkokkuvõttes oli keegi mingi juhtme kuskilt lahti võtnud ja millegiga otse ühendanud. Ei saanud päris aru mis või kuidas (mis ma autodest tean!!), aga niipalju mõikasin, et sedasi parandatakse autosid ainult Indias. Et siis sõit võis alata (uuesti....).

Nii umbes nelja ja poole tunni pärast jõudsime Agrasse. Juhuuu!!! Kohal.... ja auto keset linna ristmikku jälle seisma.. Ei ole lihtsalt võimalik.. mismoodi!!! jälle välja ja lükkama. Agras on inimesi aga rohkem ja selle aja peale irvitasid meie üle nii 50 indialast. Lükkamise peale läks auto käima, ainult tekitasime vist liiga suurt uudishimu ja politsei sõitis kohale. Mis nad ikka teha saavad, suva neist... No ikka ei ole küll suva, kui tuleb välja et meie geniaalne palgatud autojuht on oma load koju unustanud (kui tal üldse need olemas olid). Õnneks pole Indias see kõige suurem mure. Politsei viidi nurga taha, aeti veidi juttu, toetati teiste kiiduväärt tegevust mõningase rahaga, ja asi aetud.

Lõpuks siis Taj Mahali juurde. Seal on asi hullem kui lennujaamas. Absoluutselt igal sammul on sul kaheksa indialast järgi jooksmas, kes kõik üritavad midagi maha parseldada. Jõudsime siis piletileti juurde ja seal ei ole ka midagi teisiti. Välismaalastele on sissepääs 750 ruupiat, kohalikele 100. Kui sa tahad aga megapikkadest järjekordadest pääseda ja kohe väravatest sisse saada, tuleb veel nii 500 ruupiat välja käia. Viimasest otsustasime siiski loobuda ja lihtsalt trügisime ennast ette. Vastasel juhul tuleb arvestada vähemalt 3 h seismisega.


Taj Mahal on iseenesest megailus vaatepilt. Et siis oma tuntust väärt.. Ei hakka pikalt heietama, sest peab lihtsalt oma silmadega ära nägema.. Sõit sinna on kõike sekeldusi väärt!






3 tundi hiljem oli Taj Mahalis tiir ära tehtud ja aeg tagasi sõitma hakata. Jõudsime nii 10 minutit sõita, kui järgmine politesiauto meid kinni pidas. Ma ei tea, mis sellel tüübil viga oli, aga too ei tahtnud kuidagi meie toetusi vastu võtta ja lõpuks kakskümmend minutit hiljem kirjutati juhile mingi paber välja. Teine oli nii õnnetu ja vihane. Kujutan ette et ta pidi meie sõidu eest peale maksma, aga noh.. milline juht jätab oma load maha!!
Tagasiteel Gurgaoni peatusime teeäärses söögikohas. Üldjuhul ei tohiks ükski mõistusega inimene nendes kohtades süüa, sest sealne hügieenikord ei ole kiita. Samas räägitakse, et too toit on parim. Ja seda ta tõesti oli!!!!! Lihtsalt supermaitsev.. Söök söödud ja hea olla.. mitte kauaks küll, sest arve, mis meile esitati oli vähemalt 2x sama suur, mis ta muidu olema peaks. valgeid võib ju nöörida. okej, ainuke indialane, kes meiega kaasas oli, arvutas välja, palju tegelikult asi maksma peaks, liitis sellele 100 ruupiat. niipalju jätsime siis laua peale ja astusime auto poole. seepeale jooksis 3 tegelast meile järgi ja karjusid midagi..Minema meid igatahes ei tahetud lasta. 10 minutit hiljem lasksime varvast, nood karjusid seal edasi. Ma ei saa aru, mida nad enam karjusid, tolle indialase järgi maksime neile isegi peale..
Lõpuks siis tagasi Gurgaonis. Ma olin esimene kes maha läks, teised veidi kaugemal. Niipalju kui kuulsin, siis nõudis autojuht lõpuks rohkem kui esialgu kokku lepitud oli, nii et vaesekesed pidid sellega ka veel tegelema (midagi juurde siiski ei makstud).
Väga seiklusrikas päev igatahes.. Ja seda heas mõttes :)


No comments: